tisdag 8 april 2008

Designa din egen volvo

För 18 750:- kan du designa din egen Volvo C30 gällande färg, mönster, extrautrustning och motor. Lite som lyxvarianten av att vika upp byxbenen. Hållbarheten garanteras dock bara i 2 år, och jag gissar att man inte riktigt bara kan dra bort den flagnande(?) plasten som ett uttjänt klistermärke.

Rolig möjlighet för de med kapital och lite glad amatördesignerambition. Det skall dock bli intressant att se hur många, men framförallt vilka som nappar på idén. Lite för dyrt för folket som trimmar, tonar rutor och bygger bilstereo. Kör människor med pengar och ett uttalat intresse för design och stil Volvo?
Min gissning är att det i stor utsträckning blir personer i stil med mellanchefer inom industrin, en och annan pokermiljonär och kanske "Mackan" i Kungsör som anammar konceptet. I sista fallet finansierat med de sparade barnbidragen, givetvis tillsammans med en smaklös spoiler.

Avslutningsvis. Jag arbetade en tid på volvo, och vet av erfarenhet hur svårt man i perioder har att hålla leveranstakten, ens med standardkonfektionen. Hur kommer man då att klara av skräddarsytt?


Inga kommentarer: